ЕКОНОМИЈА

Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО), Сојузот на синдикати на Македонија и Рудникот за
Отворен е вториот производствен капацитет на компанијата Антура МК во Кочани. На свеченоста што се одржа вчера присуствуваа бројни гости, меѓу кои и амабасадорот
Денеска, 5 мај 2018 година (сабота), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен
Синоќа во свечен амбиент, во ресторанот „Амор“ во Кочани, ТА „Вел Јан“ го прослави 25 роденден, или
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заедно со директорот на АД Водостопанство, Илми Селами,
Преговорите меѓу раководството на рудникот САСА и синдикатот - членка на Мултиетничкиот
В петок, 27 април 2018 година во 11:30 ч. во селото Мојанци, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски
Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, заедно со директорот на Фондот
Општина Кочани ја распиша 30-тата објава за отуѓување на градежно земјиште, сопственост на Република Македонија, со која се ставени на продажба
Македонска Каменица, 12.04.2018 – Преговорите меѓу раководството на рудникот САСА и синдикатот

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.