ЕКОНОМИЈА

Инстант лозот Среќни Тркала на Државна лотарија на Македонија, донесе уште еден добитник
Втората форумска сесија во општина Кочани се одржа на 01.11.2016г. (вторник) во хотел
Втората Форумска сесија на *ФОРУМОТ ВО ЗАЕДНИЦАТА – БУЏЕТСКИ ФОРУМ* ќе се
Социјалната зграда со 43 стана во Кочани е готова, направен е интерен технички прием. За краток
Традиционалниот обичај на жнеење на ориз со срп на поле на Грдовски пат што се случи вчера, претставуваше почеток на завршницата од „Деновите на кочанскиот ориз“. Жетварска убавица
Општина Кочани започна со реализирање на буџетскиот форум во рамките на програмата „Форуми во заедницата“,
Општина Кочани започнува со спроведување на буџетски форум во рамките на програмата „Форуми во заедницата“, која
Заменик-амбасадорот на Холандија, Андри ван Менс ја посети Општина Кочани. На средбата со градоначалникот Ратко Димитровски разменија мислења за досегашните
Согласно својата методологија, Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија одлучи од полноќ да го купуваме бензинот за 61,50, односно 63 денари за литар, а дизелот за 48 денари.
ИЗВЕСТУВАЊЕ: Одборот за организирање на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз – 2016“ објави оглас за избор на најуспешен земјоделец на општина Кочани. Наградата

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.