ЕКОНОМИЈА

Набавка на услуга за превоз на ученици во учебната 2014/2015 год
Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири
Според кабинетот на Џери Наумоф, министер за привлекување странски инвестиции, претставници на италијанска интернационална компанија
Продадени се петте понудени парцели за изградба на викендици на Пониква
Започнува Форумот во заедницата, во рамките на проектот „Управување со речниот слив на Брегалница“
Паралелно со воведувањето на наплата на паркинг-просторот, од денеска кочанци ќе пијат поскапа вода
„Целта на наплаќањето на просторот за паркирање не е финансиска добивка на ‘Водовод’ или на Општината. Напротив, нашата цел е средување
Компанијата за производство на мебел „Мебел-Ви" од Виница на крајот од овој месец ќе го отвори својот шести продажен салон
Одлуката за наплаќање паркинг-простор во централното подрачје на Кочани доживеа промени вчера на комисиската расправа во пресрет на редовната седница на Општинскиот совет закажана за утре. Цената за паркирање од 10 денари на час останува, се намалува просторот каде што…
Поскапува водата за пиење и канализацијата. Кочанчани од 1 јули ќе плажаат за 4 денари по кубик посакапа вода за пиење односно цената ќе биде повисока за 11 отсто, додека фирмите ќе плаќаат поскапа вода за 4, 5 денари по…

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.