ЕКОНОМИЈА

Во текот на вчерашниот ден свечено беше отворен производниот капацитет на Антура МК
Министерот беза ресор, за привлекување странски инвестиции Веле Самак и претставници
Фамилијата на производи Intel® Xeon® Processor E7 v3 овозможува напредни перформанси и сигурност за аналитика во реално време и т.н „Mission-Critical“ компјутинг
Со подршка на германската амбасада во Скопје, Општата болница во Кочани ќе добие соларни панели за загревање на водата, најави
Со подршка на „Еко – Пак Хит“ брендирани се две возила за изнесување на смет на ЈП „Солидарност“ од Виница. Набргу
Во Блатец интензивно се врши реконструкцијата на водоводот во должина од 4.367 метри.
Со шампањ беше одбележано потпишувањето на меморандум за пријателство и соработка
Со поставувањето и исталирањето на пост-терминал во Даночното одделение во Општина Чешиново-Облешево,  граѓаните
Во Кочани остануваат уште 11 општествени станови за откуп, од кои за 10 е
Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство м-р Зоран Поповски, со претставници

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.