ЕКОНОМИЈА

Уште еден дел од улицита „Стамен Манов“ во Ромското маало во Кочани доби асфалт. Крак од 152 метри со широчина од 5 метри,
Во изминатиот период општина Чешиново-Облешево и градоначалникот Костадин Личков интензивно работеа на подготовка на техничка документација за повеќе проекти.
Улиците „ВМРО“ и „Гоце Делчев“ во Кочани неделава добија нови штедливи лед-светилки, со што започна реализацијата на договорот тежок 52, 5 милиони денари,
Општина Кочани објавува отуѓување на 21 градежна парцела со намена за изградба на објекти за индивидуално домување и 6 градежни парцели со намена за изградба на објекти за лесна индустрија и мало стопанство.
Преку „Програмата за зачувување на природата“ од Швајцарската агенција за развој и соработка одобрен и поддржан е
Започна изградбата и асфалтирањето на улиците „Пиринска“ и „Ѓорче Петров“, со што и на терен стартуваше реализацијата на т.н. проект „асфалтирање 10 улици во Кочани“...

Поевтини струјата

30 Јун 2015
1236 пати
Од утре струјата поевтинува за 0,33 %, одлучи Регулаторната комисија за енергетика. Помалите трошоци на енергетските компании се
Градоначалникот на Општина Кочани, Ратко Димитровски ги потпиша договорите со избраниот изведувач на проектот за асфалтирање на
Градоначалникот на Општина Кочани, Ратко Димитровски го потпиша договорот со белградската фабрика „Минел Шредер“ за
Покрај промоцијата на своите пакети и услуги во Кочани, од операторот најавија засилени активности

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.