ЕКОНОМИЈА

Даночните обврзници кои во текот на 2014 година оствариле промет над 1 милион денари, должни се до 15 јануари 2015 година да поднесат Пријава за регистрација за данокот на додадена вредност. Според податоци на УЈП, во Македонија се имаат регистрирано…
Вчера, во Скопје, министерот за финансии
Од вчера тече јавниот повик за
Општина Кочани ги доби првите 42
На свечен начин во Детската градинка „Павлина Велјанова“
Основниот буџет на најмалата Општина
Бензинот поевтинува за денар и половина, дизелот
Извештај за финансиското работење во период од 01.01 до 30.09.2014 година
Жителите на Општината Чешиново-Облешево ќе

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.