ЕКОНОМИЈА

Инстант лотаријата на Државна лотарија на Македонија го прошири семејството на добитници за
На овогодинешниот Саем на мебел, Jumis Luxury доби признание за најдобар експонат, кујна, во категоријата производители. Оваа компанија веќе 25 години ги креира
Како последица на намалувањето на цената на нафтата на светските берзи, поевтинија и горивата кај нас - процентот не е пропорционален и во просек
22 –то коло на НовоЛото 7/34 , чие извлекување се одржа на 18.03.2017 година на ТВ Сител, го донесе и петнаесетиот добитник на главната премија
„Анализите за потрошувачката на електрична енергија на Општина Кочани по примената на моментно најдобрата достапна технологија за осветлување во светот – ЛЕД-технологијата
– Наплатата на данокот на имот за физички лица во 2016 година е реализирана со 110 проценти и е
Малопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за формирање на цените, се намалуваат во просек за 1,58%. Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95, на
Општина Кочани го потпиша и последниот договор околу изградбата на пречистителната станица
Даниел и Ивана Сизовски, на својата свадбена покана напишале дека претпочитаат грепки
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство изградбата на браната „Речани“ на Оризарска река

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.