ЕКОНОМИЈА

Свеченото отворање на 47-тиот Жито маркет во Македонија е закажано за денеска
Кочанскиот градоначалник, Ратко Димитровски, денеска одржа прес конференција на која ги најави двата најголеми проекти што ќе се реализираат годинава. Ви го пренесува во целост она што го изјави Димитровски: Еден од клучните проекти за реализација оваа година е асфалтирањето…
Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на прометот во индустријата во декември 2014
Денеска во Општина Кочани, се одржа преттендерска средба со заинтересираните компании што сакаат
Деновиве, претставници од Општината, КЈП „Водовод“ и од паркинг службата
Интел ја откри петтата генерација од Intel® Core™ фамилија на процесори. Градена на најсовремениот
Пензијата во јануари е исплатена денеска, соопшти Министерството за финансии.
Даночните обврзници кои во текот на 2014 година оствариле промет над 1 милион денари, должни се до 15 јануари 2015 година да поднесат Пријава за регистрација за данокот на додадена вредност. Според податоци на УЈП, во Македонија се имаат регистрирано…
Вчера, во Скопје, министерот за финансии

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.