ЕКОНОМИЈА

Банките сѐ уште немаат потпишани договори со Владата за да може да ги исплаќаат шесте илјади денари државна помош на сметка на граѓаните. На десет дена пред да истече рокот од оваа мерка, од Владата не добивме конкретен одговор со…
Данокот на имот за недвижен имот кој не се користи подолго од шест месеци во текот на една година, ќе се зголеми за трипати, предвидуваат измените на Законот за даноци на имот, кој денеска е усвоен на владина седница.Измените ќе…
Регулаторната комисија за енергетика со својата најнова одлука реши да ја намали малопродажната цена на нафтените деривати во нашата земја.   Во согласност со сите елементи, како и методологијата која се користи за пресметка на цените на нафтените деривати, од…
Oд денеска 26.11.2020 година (четврток) почнува етапната исплата на ноемвриските пензии. Министерството за
На денешната седница на  РКЕ донесени се нови малопродажни цени на горивата. Така, од полноќ малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, се намалуваза 0,50 денар/литар, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката од 16.11.2020 година и со тоа малопродажната…
„Цементарница УСЈЕ“ АД Скопје стекнa 100% удел во трговското друштво „ИД Компани“ ДООЕЛ увоз-извоз Кочани, кое има едно зависно друштво во негова целосна сопственост –„Опалит“ ДООЕЛ од с. Чешиново, соопшти компанијата преку Македонската берза.. Со ова „Цементарница УСЈЕ“ АД Скопје обезбеди…
Градоначалникот на општина Виница - Ивица Димитров денеска го потпиша договорот за Доградба на филтер
Согласно последните податоци од Царинската управа, увозот на употребувани моторни возила во државата
Општина Кочани ја распиша 33. објава за отуѓување градежно земјиште во државна сопственост, со која се ставени
На Општина Кочани ѝ се доделени средства од Владата на РСМ преку заемот на Светска банка за