Ракометниот клуб „Младинец“ од Кочани влегува во новата сезона на натпревари, оваа година со две екипи,

Друштвото на ликовни уметници на Македонија заедно со центрите за Култура низ земјава, спроведува 

П Р О Г Р А М А ЗА 26. МАНИФЕСТАЦИЈА „ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“ – 2017

МИНАТАТА НЕДЕЛАТА ЗАВРШИ БАЛКАНСКОТО ПРВЕНСТВО ВО ЏУДО, КОЕ СЕ ОДРЖА ВО СКОПЈЕ ВО ТЕХНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

Здружението за култура, наука и општествени дејности „СТАРИ ПОТОК“ – Кочани по вторпат ќе ја одржи манифестацијата

На Градскиот стадион „Никола Мантов“ во Кочани утринава започнаа 22. Републички спортски

Фудбалскиот клуб „Вардар“ ги објави цените на билетите за натпреварите од Европа Лигата. Македонскиот

Националната установа Центар за култура “ Бели мугри ” од Кочани од 29 август па во

Во просториите на Државна лотарија на Македонија пристигна уште еден милионер од инстант

Поради екстремно високите температури и нарушените хидролошки состојби во регионот, енормно зголемената потрошувачка особено во вечерните часови

Страница 1 од 26

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.