Со длабоко жалење ја примивме веста за смртта на борачката легенда Коце Ефремов. Дозволете од мое лично име

Членови и поддржувачи од Кочани на Здружението „Борка“ учествуваа на десеттата Розова прошетка за

Семејната куќа на Костадинови од Кочани неодамна беше опожарена.

Со целосната монтажа на реквизитите и уредувањето на подлогата, заврши реновирањето на детскиот парк во Паркот на Револуцијата во Кочани. Новите

Во вторник, на 26 јуни 2018 година со почеток во 15 ч., на Летната сцена на Центарот за култура „Бели мугри“, Министерството за труд и социјална

10-годишниот Давид и 13-годишната Катерина имаат оштетен вид и за да можат да го завршат своето

Продолжуваат хуманитарните активности на компанијата „Ледер“ од Кочани. Како што информираше

Основното училиште „Св. Кирил и Методиј“ доби адаптиран и убаво уреден простор, кој за повеќе намени

Во пресрет на големиот Христијански празник Велигден, градоначалникот на општина Чешиново-Облешево Горачко Крстев во соработка со Општинаската организација на

Изгубен е паричник (новчаник) со документи на име Велентин Стојковски. Оној што ќе го пронајде, нека се јави на 078 292 434

Страница 1 од 8

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.