Општина Кочани објави оглас на Електронскиот систем за јавни набавки за доделување договор

Кочани ќе добие нов Генерален урбанистички план. Со него се предвидуваат површини за изградба на нова железничка станица, спортска сала,

Вкупно 144 легла, односно по 22 двокреветни соби и по еден апартман на секој спрат се предвидени за Домот за стари

Булеварот „Теодосија Паунов“ и понатаму е предмет кој им „оди на нерви“ на возачите на автомобилите. Тој е е еден

Во Кочани остануваат уште 11 општествени станови за откуп, од кои за 10 е

Почнувајќи од 17 март 2015 година, патните премини на железничката пруга Велес-Кочани,

Општина Кочани објави оглас на ЕСЈН за спроведување на постапка со барање

Општина Кочани го објави повикот за прибирање понуди за избор на фирма што ќе

Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен и деловен простор од значење за

Според податоците од Комисијата за легализација на дивоградбите во општина Виница,

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.