Во тек е постапката за измена на Деталниот урбанистички план за Градската четврт 9 во Кочани. Се работи за

Општина Кочани организира повторна јавна презентација и јавна анкета по Предлог-деталниот урбанистички

Со поддршка од Агенцијата за државни патишта, деновиве се тампонирани повеќе критични, неасфалтирани

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, денеска ги потпиша првите договори откако стапи на министерската функција, а се поврзани

Се известуваат граѓаните на Општина Кочани дека е во процедура изработка на Просторен план за Источниот

Во општина Чешиново-Облешево во с.Теранци започнати се градежните активности за изградба

Заврши изградбата на новиот мост (пропуст ) на регионалниот пат Р2342 на влезот од селото Соколарци. На

- Со средства од Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој од мерките за пристап до туристички локалитети и за

На денешната седница, Советот на Општина Кочани го донесе новиот Генерален урбанистички план

Во селото Нивичани се асфалтира улица долга 480 метри и широка 3,5 метри. Изведувач

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.