Министерот без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за Ромите во Владата на

Започна асфалтирањето на две локални улици во општина Кочани со вкупна должина од 496,47 м и тоа три крака на улицата

Претставници на Светска банка, Општина Кочани и надлежните вклучни во изградбата на улиците „Карпошово востание“ во Кочани и „АСНОМ“ во Оризари вчера направија

Пред печетокот на наводнителната сезона во општина Чешиново-Облешево деновите се започна

Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ работи на средување на водоводната мрежа на улицата

Во општина Чешиново-Облешево , Градежна механизација на Јавното претпријатие „Македонија пат“ од деновиве започна со изградба на втората фаза

Комуналното претпријатие „Водовод“ ги повикува жителите од десната страна на Масалница, да

Завршуваат градежните активности во врска со изградбата на улицата „Стојан Јакимов“ и на крак од

Потпишан е анекс на Договорот за подзаем од Светска банка за реализација на потпроектот

Во пресрет на пролетта, комуналното претпријатие “Солидарност“ ќе ги освежува зелените површини

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.