Неплански изградените објекти, кои подоцна со постапка за легализација се озаконети, претставуваат рак-рана на

Министерот без ресор задолжен за имплеметација на Стратегијата за ромски прашања, Аксел Ахмедовски вчера го посети Кочани, со цел да се

Завршија градежните активности за асфалтирање улици во селата Прибачево, Мојанци, Грдовци, Долни Подлог, Горни Подлог и Тркање.

Со средства во висина од 15 милиони денари, обезбедени од Министерството за култура на Република Македонија започнаа градежните работи

Општина Кочани ќе ја конфинансира реализацијата на проектот „Изградба на пристапен пат од селото Оризари до манастирот ‘Пресвета Богородица’ во

Деновиве градежна механизација работи на пополнување на ударните дупки на улиците во градот и населените места. – Досега се

Детското игралиште кај Атомските згради e завршено и подготвено за употреба. Според зборовите на жителите од овој дел на градот, тоа веќе

Наскоро ќе започнат градежните активности за асфалтирање улици во селата Прибачево, Мојанци, Грдовци, Долни Подлог, Горни Подлог и Тркање.

Во Виница ќе се градат нови 39 социјални станови. Објектот е влезен во годишната Програма на

Во рамките на првата работна посета на Виница, министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески,

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.