Од вторник, 5 март, комуналните служби во општината ќе започнат со отстранување на дел од постојниот дрворед

Со топењето на снегот постепено се создаваат услви за продолжување на градежните работи и во претстојната

Вчера се одржа електронското јавно наддавање за отуѓување на трите градежни парцели за викенд куќи на

Со 31-та објава за отуѓување на градежно земјиште, сопственост на Република Македонија, Општина Кочани

Општина Кочани распиша објава за отуѓување на градежно земјиште, сопственост на Република Македонија, со која се ставени на продажба 13 градежни

Завршува асфалтирањето на улицата „Страшо Ербапче“, којашто го поврзува Кочани со Пониква. Поволните

За новата градежна офанзива во 2019 година, општина Виница и ЈКП “Солидарност“ со нов возен парк.

Започнаа активностите за изградба на тротоари на неколку локации во Кочани.

Заврши гребењето на околу 12 илјади метри квадратни асфалтна површина на улицата „Страшо Ербапче“ во Кочани.

Во периодот од 19 ноември до 20 декември 2018 година ќе има времена измена на режимот и условите на

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.