ПО ПОВОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „БАБИНА БАНИЦА 2018 ГОДИНА“, АВТО АТОМ ДОО КОЧАНИ

Општина Кочани заедно со ЕУ инфо точката го одбележа, 9 Мај, Денот на Европската Унија со повеќе

Со промоција на новото спомен-обележје на Никола Карев во месноста Свиланово, кај кочанското село Рајчани, беше одбележана 113-годишнината од смртта на големиот

Со пригоден настан, Библиотеката „Искра“ го одбележа Светскиот ден на книгата и на

Се уште не одлучивте каде за 1-ви Мај? ТА Либеро Травел повторно мисли на Вас! Ве водиме на

Нека ни е за многу години Воскресението Христово! Радио Кочани ви посакува Бог да ви ги исполни душите и срцата со љубов, да имате почит

Велика Сабота е посветена на споменот на пребивањето на Господ Исус Христос во грбот, и Неговото

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на Ромите, 8 Април, денеска во Спортската сала „Никола Карев“ беше организирана културно-забавна програма

Во рамките на одбележувањето на Светскиот ден на Ромите, 8 Април, денеска во 10:30 ч. во

В четврток, на 22 март, на Светскиот ден на водите, во ресторанот „Але-дар“ во Кочани, Комуналното

Страница 1 од 15

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.