Општина Кочани распиша Конкурс за избор на идејно – архитектонско решение за градскиот парк предвиден на локалитетот Лукобија во центарот на градот. Од

Делегација од градот Лесковац предводена од градоначалникот Горан Цветановиќ се сретна со градоначалникот Ратко Димитровски и со директорите на комуналните претпријатија

Министерството за животна средина и просторно планирање и општините од Источниот и

Започнуваат градежните активности за реконструкција на административната зграда во Општина Кочани во рамки

Во тек е јавна објава за отуѓување на градежно неизградено земјиште во сопственост на РМ по

Во рамките на меѓуопштинската соработка, во кругот на Територијалната противпожарна единица – Кочани беше реализирана одлуката на

Денеска во 11 ч. во салата за состаноци на Општина Кочани, градоначалникот Ратко Димитровски ќе

Потпишан е договорот со „Жикол“, фирма којашто е избрана за изведувач на градежните работи од проектот

Утре, 5 април 2017 година, во 10.30 ч. во салата за состаноци во Општина Кочани градоначалникот Ратко Димитровски ќе го потпише договорот

Општина Зрновци започна со изградба на втората фаза од проектот за регулација и уредување на

Страница 1 од 23

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.