Курсеви со различен интензитет за сите возрасти по англиски, германски, италијански, француски и шпански јазик

Академската година ќе започне многу брзо, а за студентите од другите градови, надвор од Скопје, плус

Резултатите од спроведениот проект „Подобрување на учеството на помалите заедници на локално ниво“

Денеска во 12 ч. ОМУ „Ристо Јуруков“ - Кочани ќе ги претстави наградените ученици на 7. Меѓународен

Брендор Ладна трета година по ред ги испраќа во Дизниленд двајцата најталентирани меѓу младите

Центарот за култура „Бели Мугри“ во Кочани за миг го претворивме во „Бродвеј“. Патувавме низ времето со најдобрите безвременски хитови,

В среда, 7 јуни, во 19:30 ч. во ОМУ „Ристо Јуруков“ во Кочани, рецитал на флејта ќе приреди Тамара Лазарова, ученичка

В среда, на 7 јуни во 10:30 часот во Спортската сала „Никола Карев“ во Кочани ќе бидат

Наскоро - нова игротека во градот. Лајтшоу, игри, лавиринт – едукација

Денеска во СОУ „Гошо Викентиев“ во Кочани се одржува 36. Државен натпревар на средните училишта од

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.