Утврден е редоследот на кандидатите за градоначалници и советници на гласачкото ливче. Првото место

До Организаторите на изборна кампања, кои имаат потврдена листа на кандидати од Општинската изборна

Ги известуваме сите добронамерни сограѓани дека согледувајќи ја потребата

Томе Солевски е носител на листата, потоа следуваат : 2.Благој Ситновски,

Носител Лазо Митев, потоа следуваат од два до дветнаесет : Ангел Максимов, Снежана Хаџи – Паунова, Кирил Ѓеорѓиев,

Во играта за градоначалничката функција на претстојните Локални избори 2017 , Кочани добива

Ратко Димитровски е фаворитот на ВМРО – ДПМНЕ за локалните избори во октомври за градоначалничката позиција. Ова

Со 65 гласови за и 1 против, на синоќешната Општинска конференција на ОО на СДСМ на Кочани делегатите

Во пресрет на октомвриските локални избори во општините од Истокот станува „се по живо“. Поднесени

Државната изборна комисија (ДИК) го усвои роковникот за локалните избори, според кој изборите ќе

Страница 1 од 2

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.