ИЗБРАНИ 18 РОМАНИ ВО ПРВАТА СЕЛЕКЦИЈА ЗА НАГРАДАТА „РОМАН НА ГОДИНАТА“

16 Фев 2021
132 пати

Жири-комисијата за наградата Роман на годината за 2020 година што ја доделува Фондацијата за

унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, во состав Оливера Николова (претседателка), Зоран Анчевски, Калина Малеска, Живко Гроздановски и Катерина Богоева (претставник на Фондацијата) ја направи првата селекција од пристигнатите 41 роман, избирајќи 18 наслови што ја продолжуваат трката за престижната награда.
Жири-комисијата треба да го соопшти добитникот на наградата најдоцна до 15 март. Наградата „Роман на годината“, чиј генерален покровител е „Комерцијална банка“ АД Скопје, се состои од плакета, оригинална статуетка и паричен износ од 150.000 денари.
Наградата „Роман на годината“ годинава се доделува по 22. пат.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)