Бројот на работници кои добиле субвенционирана плата двојно намален...

06 Фев 2021
138 пати

Владата се уште нема прецизен модел како ќе продолжи мерката за субвенционирање на плати за фирмите погодени од КОВИД кризата. Вицепремиерот за економија Фатмир Битиќи уверува дека утре или најдоцна задутре во соработка со стопанските комори и синдикатот ќе утврдат начин како е најдообро да се спроведе мерката преку постојниот начин субвенционирање плати или бескаматни кредити. Во април од државната каса била одвоена субвенција за плати за 128 илјади работници а на крајот од ланската година бројот се преполовил.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)