За „Солидарност“ мини багер од Јапонската амбасада

25 Апр 2019
154 пати

Во краток временски период, возниот парк на ЈКП “Солидарност“ од Виница го обнови капацитетот со две нови

машини, ровокопач и мини багер со хидрауличен чекан. Мини багерот е донација од Јапонската Амбасада во вредност од 29.054 евра за што директорот Игорчо Христов искажа јавна благодарност, а истиот покрај минијатурен ровокопач за тешко пристапните улици, располага и со хидрауличен чекан со што значително се олеснува работата на градежната група во ова претпријатие.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.