По повод 22 Април - Акција „Ќесе ? Не, благодарам“!

22 Апр 2019
157 пати

По повод 22 Април, Денот на планетата Земја, денеска во 14 ч. пред маркетот Тинекс, екоодборот на

ОУ Св. Кирил и Методиј организира акција под наслов „Ќесе? Не, благодарам“.

Акцијата е организирана со поддршка од неколку конфекции од Кочани, кои изработија платнени торбички, кои учениците ќе ги делат на купувачите со цел да ја истакнат потребата од намалување на пластичните ќесиња како загадувачи на животната средина.

Општина Кочани

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.