Министерот Сугаревски денеска на увид во реконструкцијата на патот кон Делчево

11 Јун 2018
393 пати

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески денеска ќе изврши увид во реконструкцијата на

регионалниот пат Кочани – Делчево.
За рехабилитацијата на патна делница Кочани - Македонска Каменица – Делчево во должина од 30 километри, предвидени се шест милиони евра.
Носител на проектот, што се реализира со средства од Светска банка, се Министерство за транспорт и врски и ЈП за државни патишта.
Планирано е реконструкцијата на овој патен правец да заврши овој месец.
За време на работната посета на општина Кочани, министерот Сугарески ќе има средба и со градоначалникот на Кочани, Николчо Илиев.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.