Градоначалникот Илијев ја заврши посетата на неколку шведски општини

16 Дек 2017
307 пати

Со средбите кои беа реализирани во текот на вчерашниот ден, во Гетеборг и Кунгелв, заврши

дводневната официјална посета на шведските општини на градоначалникот Николчо Илијев.
Илијев оствари средба и со градоначалникот на Општина Кунгелв, Мигуел Однер, на која се разговараше за воспоставување соработка помеѓу двете општини и можностите за инвестиции во бањскиот и во планинскиот туризам во Кочани. На средбата присуствуваа и членови на Советот на Кунгелв, кои се интересираа за состојбите во Република Македонија и во Кочани, а со кои се отворија разговори и за различни можности за поддршка во повеќе области.
Градоначалникот Илијев ја посети и новоизградената градинка во Кунгелв и се запозна со највисоките стандарди на изградба и функционирање на установата. Станува збор за објект чиј целокупен проект ќе биде понуден како пример во Кочани.
При посетата на Гетеборг, Илијев имаше можност да оствари средби и со секретарот и потпретседателот на Македонскиот сојуз во Шведска, Ивица Челиковиќ и Илија Марковски, со претседателот на Друштвото за шведско-македонско пријателство, Петер Першон како и со претседателот на Македонското друштво „Гоце Делчев“, Гоце Џуков. Со нив се дефинирани повеќе форми на соработка и можности за реализирање на донации.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.