ЕКОНОМИЈА

Учеството на граѓаните во буџетскиот процес е најважен дел во креирањето на буџетот на општината.
Слушатели на Радио Кочани и следачи на radiokocani.mk прашуваат ќе имали годинава субвенции за граѓаните што набавиле печки на пелети и инвертер клими?
Од 1-ви декември (среда) се забранува употребата на пластични ќеси во Македонија. Со тоа веќе нема да се произведуваат пластичните кеси, а биоразградливите ќе се наплаќаат по 15 денари. Со ова треба да се дестимулира купувањето на ваквите производи кои…
Цените на одредени производи во последните месеци се зголемија и за 50 насто. Поскапување на цените се забележува секојдневно и на основните производи како брашното, шеќерот, солта кои се зголемени и за 20 насто споредено со претходната година. Економските експерти…
В понеделник (29 ноември) во периодот од 8 до 9 часот без напојување со електрична енергија ќе биде објектот
Сузбивање на пандемијата и намалување на несаканите ефекти врз економијата е единствено возможно
Владата на денешната седница ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии заноември 2021 година и го задолжи Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 25 ноември, врз основа…
Македонска Каменица, 18.11.2021 – Рудникот САСА, преку својата Фондација за поддршка на одржливиот развој, ќе продолжи со реализацијата на проекти во сите области кои имаат влијание врз квалитетот на животот на жителите на општина Македонска Каменица и за просперитетот на…
Дел од авто школите веќе ги поскапеа цените за услугите што ги нудат, додека дел работат сè уште по стари цени, но не уште долго. Имено, од 01.12.2021 година цената на обуката ќе се покачи за 30%, односно кандидатите кои…
Кога вградувате самостоен фотонапонски систем, тоа значи дека не сте зависни од мрежата и може да трошите само толку електрична енергија колку што ќе произведете. Пресметувањето на потребна електрична енергија се прави со множење на моќноста на секој уред со…